Nalbantoğlu Süt A.S. Tosya ilçesinin İstanbul yolu 9.km sinde 300 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 5 donum arazi üzerine kurulmuş olup günlük 18 ton süt isleme kapasitesiyle yoğurt,beyaz peynir,kasar peyniri ve tereyağ üretimiyle 1995 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluş aşamasında 15 kişilik personel kadrosuyla çalışan fabrika şu anda 30 kişilik kadrosuyla üretimine devam etmektedir. ilk zamanlarda Tosya’dan 800 kg Kastamonu’dan 9 ton süt toplayan fabrika,satışlarında fabrikaya ait tek dağıtım aracı ile Samsun,Zonguldak gibi illere ve Tosya ilcesine yapmaktaydı. Fabrika 1997 yılında revizyona girerek kapalı alanı 600 metrekareye çıkartmış ve ayran ünitesi ile ek
peynir kazanları eklenerek kapasite artırılmıştır.Şu anda fabrika sut alımlarının büyük bölümünü Tosya ve civarı köylerden ( 8 ton ) ve Kastamonu ( 6 ton ) temin etmektedir Satışlarını fabrikaya ait 8 araçla Ankara,Çankırı,Karabük,Kastamonu,Merzifon gibi illere ve civar ilçelere yapmaktadır.Fabrika kuruluşundan itibaren TSE güvencesi altında üretim yapmış olup ve gelişen teknoloji ile faaliyetlerini devam ettirmektedir.